söndag 5 februari 2012

Hemgjord Creme Fraiche


1 liter Verum hälsofil eller någon annan fil med mjölksyrebakterier.
1 liter grädde
½ kopp vassle

  • Häll filet igenom en silduk el liknande, låt stå i rumstemperatur tills  filen är "torr". ta tillvara vasslen som kommer igenom silduken.
  • Blanda ihop vassle och grädde i en burk. Stäng locket och låt stå i rumstemperatur och gärna 40 grader i ca 24 timmar. Sedan ställer man in burken i kylskåp där den stelnar allt eftersom. Obs hållbarhet ca 10 dagar.

  • Spara bottensatsen till en ny omgång creme fraiche.Häll över i ren burk, fyll på med grädde igen!

    Tips! Köp gärna egna mjölksyretabletter , ju fler mjölksyrebakterie-stammar ju bättre och bryt kapseln och strö ned i Creme Fraichen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar