torsdag 2 februari 2012

Köttsoppa a´la Ylva Mariana

Smaka av buljongen! Är den tunn låt gärna sjuda 1 timme extra! Så tjocknar den och blir mer smakrik!
Beräkna ca 2,5-3 dl buljong/person

2 Liter buljong (se Buljong)
Kokt kött
2-3 morötter
Schalottenlökar
Liten kålrot
Purjolök
Vitlök
Timjan efter smak





  • Koka upp buljongen avsmaka om den behöver saltas el spädas ut.
  • Lägg i grönsakerna (ej vitlöken o schalottenlöken)
  • Låt puttra under lock i 15 minuter lägg i schalottenlöken
  • Skär under tiden det kokta köttet i mindre bitar.
  • Sjud ytterligare 10-15 min under lock tills morötter och kålrot mjuknat
  • Lägg i köttet och ev finhackad vitlök 1-2 msk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar